Välkommen till Jens och Anetas vinblogg!!! Vi tänkte testa att göra vin på allt möjligt som vi hittar hemma och i naturen och skriva om det!! Lära oss av våra egna misstag etc. Gött va?

Thursday, September 29, 2016

TBT - Anetas återkomst till vinvärlden

2009 eller 2010 var nog första gången vi gjorde vin, då var det jag och Saga. Under vår korta vinkarriär gjorde vi ett drickbart äpplevin samt slängde ett flädervin. Nu mer än ett halvt decennium senare har snålheten (mestadels) och en vilja att ha en hobby drivit mig till att börja göra vin igen. 

I början av sommaren köpte jag därför en vinsats på Öl & Vingott i Malmö.  Vinsatsen kostade runt 300 kr och innehöll ett rött druvvin.  Den var en bra start, innehöll alla kemikalier en behövde för att göra vin inklusive sockret. 


Vinet är gott och lättdrucket, smakar lite som en sangria. Det är mycket lättdrucket, till den mån att jag blivit anklagad för att ha misslyckats med jäsprocessen och att det inte innehåller alkohol. Men av festbilder på personer som druckit det går det att utläsa att det innehåller alkohol, mer än en tror.  
Ett misstag jag gjorde var att vara girig och försöka få med så mycket som möjligt vid omtappningen, vilket även innebar väldigt mycket bottensats. Det i sin tur innebär bakfyllor med magknip. 

Vinet blev även min signaturdryck på Emmaboda 2016. En fördel med att ha egengjort vin är att det blir så pass mycket billigare att en kan bjuda bort till främlingar och göra deras dag lite bättre, jag ser mig själv som alkoholens moder teresa. Dessutom är det ju behändigt att ha med sig en dunk på fem liter vin var en än går...








Vinet och jag på markoolio

Aneta, Vinet och Jens på Emmaboda



No comments:

Post a Comment